National Insurance Company Limited AAO exam previous year question papers - 2018 2019 MBA
Go Back   2018 2019 MBA > MBA > Main Forum



  #1  
Old 20th October 2014, 10:22 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default National Insurance Company Limited AAO exam previous year question papers

Will you please share with me the National Insurance Company Limited AAO exam previous year question papers?
Reply With Quote Quick reply to this message
Have a Facebook Account? Ask your Question Here
  #2  
Old 20th October 2014, 11:24 AM
Super Moderator
 
Join Date: May 2012
Posts: 11,761
Default Re: National Insurance Company Limited AAO exam previous year question papers

As you want to get the National Insurance Company Limited AAO exam previous year question papers so here it is for you:

NUMERICAL APTITUDE QUESTIONS
1 (95.6x 910.3) ÷ 92.56256 = 9?
(A) 13.14
(B) 12.96
(C) 12.43
(D) 13.34
(E) None of these
2. (4 86%of 6500) ÷ 36 =?
(A) 867.8
(B) 792.31
(C) 877.5
(D) 799.83
(E) None of these
3. (12.11)2 + (?)2 = 732.2921
(A)20.2
(B) 24.2
(C)23.1
(D) 19.2
(E) None of these
4.576÷ ? x114=8208
(A)8
(B)7
(C)6
(D)9
(E) None of these
5. (1024—263—233)÷(986—764— 156) =?
(A)9
(B)6
(C)7
(D)8
(E) None of these
6. ?125÷5x ?=6265
(A)1253
(B) 1250
(C)1245
(D) 1550
(E) None of these
7.(42)2÷6.3 x 26 =?
(A)7182
(B) 7269
(C)7260
(D) 7240
(E) None of these
8.384×12×2=?
(A)9024
(B) 9216
(C)6676
(D) 6814
(E) None of these
9.6534÷40÷33=?
(A)3.06
(B) 5.25
(C)4.82
(D) 6.12
(E) None of these
10. ?2704 x ?2209=?
(A)1996
(B)2444
(C)2452
(D)1983
(E)None of these
11.2536+4851—?=3450+313
(A)3961
(B)4532
(C)3624
(D)4058
(E) None of these
12. (2560 x 1.4) +(7400 x 0.6) =?
(A)7512
(B) 9746
(C)6523
(D) 8024
(E) None of these
13. 36%of 850+? %of 592 = 750
(A)73
(B)89
(C)82
(D)75
(E) None of these
14.64%of 2650+40% 0f 320=?
(A)1824
(B) 1902
(C)1829
(D) 1964
(E) None of these
15. 486+32×25—59=?
(A) 514
(B) 528
(C) 599
(D) 507
(E) None of these
16. 1827÷ 36 x ?=162.4
(A)4.4
(B)3.2
(C)2.1
(D) 3.7
(E) None of these
17. 1008÷36=?
(A)28
(B) 32.5
(C)36
(D) 22.2
(E) None of these
18. 56.21 +2.36+5.41 —21.4+1.5=?
(A)40.04
(B) 46.18
(C)44.08
(D) 43.12
(E) None of these
19. 65%of 320+?=686
(A) 480
(B) 452
(C)461
(D) 475
(E) None of these
20. 83250÷?=74×25
(A)50
(B) 45
(C)40
(D) 55
(E) None of these
21. ?7744=?
(A)88
(B)62
(C)58
(D)78
(E)None of these
22.35%of ?=242
(A)729
(B)652
(C)693
(D)759
(E) None of these
23. 1256+4813+765=?
(A)5642
(B) 5876
(C)6788
(D) 6878
(E) None of these
24. 22 x4+(?)2=(13)2
(A) 81
(C) 27
(B) 9
(D) 64
(E) None of these
25. 432+2170+35=?
(A)494
(B) 475
(C)481
(D) 469
(E) None of these
26. Three numbers are in the ratio of 3: 4 :5 respectively. If the sum of
the first and third numbers is more than the second number by 52, then
which will be the largest number?
(A) 65
(B) 52
(C) 79
(D) 63
(E) None of these
27. The compound interest on a certain amount for 2 years at the rate of
8 p.c.p.a. is Rs.312. What will be the simple interest on the same amount
and at the same rate and same time?
(A)Rs. 349.92
(B) Rs. 300
(C)Rs. 358.92
(D) Rs. 400
(E) None of these
28. The length of a rectangle exceeds its breadth by 7 ems. If the length
is decreased by 4 cm. and the breadth is increased by 3 cms., then the
area of the new rectangle will be the same as the area of the original
rectangle. What will be the perimeter of the original rectangle?
(A)45 cms.
(B)40 cems.
(C)50 cms.
(D)55 cms.
(E)None of these
29. The sum of the digits of a two digit number is 12. If the new number
formed by reversing the digits is greater than the original number by 54,
then what will be the original number?
(A)28
(B) 48
(C)39
(D) 93
(E) None of these
30. In a fraction, twice the numerator is two more than the denominator.
If 3 is added to the numerator and the denominator each, then the
resultant fraction will be 2/3 .What was the original fraction ?
(A)5/18
(B)6/13
(C)13/6
(D)7/12
(E) None of these
31. Four-fifth of a number is 10 more than two-third of the same number.
What is the number?
(A) 70
(B) 75
(C) 69
(D) 85
(E) None of these
32. A shopkeeper purchased 200 bulbs for Rs. 10 each. However, 5 bulbs
were fused and had to be thrown away. The remaining were sold at Rs. 12
each. What will be the percentage
profit?
(A) 25
(B) 15
(C) 13
(D) 17
(E) None of these
33. What should come in the place of question mark (?) in the number
series given below?
25, 34, 52,79, 115,?
(A)160
(B) 140
(C)153
(D) 190
(E)None of these
34. What number should replace both the question marks (?) in the
following question ?
?/144= 49 /?
(A)95
(B) 76
(C)82
(D) 84
(E)None of these
35. The sum of three consecutive even numbers is 252. What is the sum of
the smallest and the largest numbers?
(A)158
(B) 148
(C)168
(D) 198
(E) None of these
36. Ajay spends 25% of his salary on house rent, 5% on food, 15% on
travel, 10% on clothes and the remaining amount of Rs. 27,000 is saved.
What is Ajay’s income?
(A) Rs. 60,000
(B) Rs. 80,500
(C) Rs. 60,700
(D) Rs. 70,500
(E) None of these
37. In how many different ways, can the letters of the word ‘CRISIS’ be
arranged ?
(A) 150
(B) 240
(C) 120
(D) 200
(E) None of these
38. At each corner of a square park with side equal to 40 m, there is a
flower bed in the form of a sector of radius 14 m. What is the area of
the remaining part of the park?
(A)984 Square m
(B) 789 Square m
(C) 1014 Square m
(D) 1024 Square m
(E) None of these
39. The length of a rectangular field is thrice its breadth. If the cost
of cultivating the field at Rs. 367.20 per square meter is Rs. 27,540,
then what is the perimeter of the rectangle?
(A)47m
(B) 39m
(C)52m
(D)40m
(E) None of these
40. If the fractions8/5,7/2,9/5,5/4,4/5 are arranged in descending order
of their values, which one will be fourth?
(A)4/5
(B)5/4
(C)9/5
(D)8/5
(E) 7/2
41. The present ages of Chetna and Shikha are in the ratio of 5 :7
respectively. After 7 years, their ages will be in the ratio of 11:14
respectively. What is the difference between their ages?
(A)9 years
(B) 4 years
(C)5 years
(D) 7 years
(E) None of these____________
42. If 13 men can complete a piece of work in 36 days, then in how many
days will 18 men complete the same work?
(A)16 days
(B) 20 days
(C)26 days
(D) 30 days
(E) None of these
43. If the area of a circle is 75.44 square cm then what is the
circumference of the circle?
(A)29.2 cm
(B) 28.9 cm
(C)30.8 cm
(D) 40.2 cm
(E) None of these
44. Girish started a business investing Rs. 45,000. After 3 months, Vijay
joined him with a capital of Rs. 60,000. After another 6 months, Ankush
joined them with a capital of Rs. 90,000. At the end of the year, they
made a profit of Rs. 16,500. What is Girish’s share of profit ?
(A) Rs. 5,500
(B) Rs. 6,000
(C) Rs. 6,600
(D) As. 5,900
(E) None of these
45. What is the average age of a family of five members, whose ages are
42, 49, 56, 63 and 35 years respectively?
(A)60 years
(B) 49 years
(C)45 years
(D) 58 years
(E) None of these
46. A and B are two taps which can fill a tank individually in 10 minutes
and 20 minutes respectively. However, there is a leakage at the bottom
which can empty a filled tank in 40 minutes. If the tank is empty
initially, how much time will both the taps take to fill the tank
(leakage is still there) ?
(A) 8 minutes
(B) 7 minutes
(C) 10 minutes
(D)15 minutes
(E) None of these
47. What is 50% of 40% of Rs. 3,450?
(A) Rs. 690
(B) As. 520
(C) Rs. 517.5
(D) Rs. 499.2
(E) None of these
48. If an amount of Rs. 5,86,700 is distributed equally amongst 25
persons, then how much would each person get?
(A) Rs. 2,54,876
(B) Rs. 2,34,68
(C) Rs. 3,74,20
(D) Rs. 1,95,62
(E) None of these
49. An urn contains 9 blue, 7 white and 4 black balls. If 2 balls are
drawn at random, then what is the probability that only one ball is
white?
(A) 71/190
(B) 121/190
(C) 91/190
(D) 93/190
(E) None of these
50. If the price of 5 transistors and 2 pen stands is Rs. 810, then what
will be the price of 7 transistors and 9 pen stands?
(A) Rs. 1,320
(B) Rs. 1,500
(C) Rs.1,150
(D) Cannot be determined
(E) None of these
ANSWERS:
1 - D 2 - C 3 - B 4 - A 5 - D 6 - A 7 - E 8 - B 9 - E 10 - B 11 - C 12
- D 13 - D 14 - A 15 - B
16 - B 17 - A 18 - C 19 - E 20 - B 21 - A 22 - C 23 - E 24 - B 25 - A 26
- A 27 - B 28 - C 29 - C 30 - D 31 - B 32 - D 33 - A 34 - D 35 - C 36 -
A 37 - E 38 - A 39 - D 40 - B 41 - E 42 - C 43 - C
44 - A 45 - B 46 - A 47 - A 48 - B 49 - E 50 - D
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links




















Reply
 
LinkBack Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
M.Sc Chemistry previous year entrance exam question papers of University of Hyderabad Unregistered Main Forum 2 26th June 2017 12:19 AM
Previous Question Papers Of MBA 1st Year 1st Sem harshinis. Main Forum 9 10th January 2016 07:51 PM
Previous year question papers of Manipal University Engineering Entrance Exam Unregistered Main Forum 1 20th October 2014 11:04 AM
Hindustan Petroleum Corporation Limited Electronics previous year question papers Unregistered Main Forum 1 20th October 2014 11:02 AM
Life Insurance Corporation of India Agents exam previous year question papers Unregistered Main Forum 1 20th October 2014 11:01 AM
Master of Computer Applications entrance exam previous year question papers Unregistered Main Forum 1 20th October 2014 11:00 AM
Odisha Joint Entrance Examination MCA entrance exam previous year question papers Unregistered Main Forum 1 20th October 2014 10:48 AM
Banaras Hindu University MCA entrance exam previous year question papers Unregistered Main Forum 1 20th October 2014 10:41 AM
Gujarat State Electricity Corporation Limited Electronics previous year question pape Unregistered Main Forum 1 12th October 2014 11:44 AM
Gujarat Energy Transmission Corporation Limited Electronics previous year question pa Unregistered Main Forum 1 12th October 2014 11:31 AM
Uttar Gujarat Vij Company Ltd Electronics previous year question papers Unregistered Main Forum 1 12th October 2014 11:31 AM
Indian Administrative Service exam Mains previous year question papers of Sociology Unregistered Main Forum 1 11th October 2014 05:55 PM
Previous year question papers of HCS Mains Exam Unregistered Main Forum 1 11th October 2014 05:23 PM
Previous year question papers for Postal Assistant Exam Unregistered Main Forum 1 11th October 2014 04:53 PM
PTU previous year question papers M.Tech kunal. Main Forum 1 1st February 2013 05:17 PM
VTU Previous Year Question Papers for 5th SEM manya Main Forum 1 22nd January 2013 05:05 PM
Previous Year Question Papers of UPTU sushil kumar741 Main Forum 1 16th October 2012 05:24 PM
DU question papers previous year nayeem kha Main Forum 1 16th August 2012 12:42 PM
VTU Previous Year Question Papers 7th SEM CSE pankaj chandel Main Forum 0 30th June 2012 05:16 PM


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Thread Tools Search this Thread



All times are GMT +5.5. The time now is 05:20 PM.

Partner : Business School and MBA Forum

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2