Go Back   2020 2021 MBA > MBA > Main Forum




  #1  
Old 12th November 2015, 04:47 PM
Unregistered
Guest
 
Default Bank Exam English Paper Prepare

My bank exam is about to come. But my English is not very good. So I need a sample paper. So here can you provide me a sample paper of this exam?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old 12th November 2015, 05:15 PM
Super Moderator
 
Join Date: May 2012
Default Re: Bank Exam English Paper Prepare

I have a sample paper of Bank exam. So here I am providing you as you want.


GENERAL ENGLISH FOR BANK EXAMS

Directions: Each of the following questions containing main word in capital letters followed by four words. Select the word that is most similar in meaning to the main word in capital letters.

1. PROPITIOUS
(a) favourable
(b) clean
(c) nearby
(d) patriotic



2. RECTITUDE
(a) Duplication
(b) Intergrity
(c) Rectification
(d) Recovery



3. INCONGRUOUS
(a) Inconceivable
(b) Inevitable
(c) Inconsistent
(d) Incontrovertible



4. SLIPSHOD
(a) Vulgar
(b) Careless
(c) Common place
(d) Retaliatory



5. MASQUERADE
(a) to provide support
(b) to be in disguise
(c) to mesmerise
(d) marathon race



6. PARSIMONIOUS
(a) Thrifty
(b) Cunning
(c) Extravagant
(d) Upright



7. CONUNDRUM
(a) Riddle
(b) Dampness
(c) Impudence
(d) Servility



8. GRUFF
(a) Rough
(b) Hard
(c) Tough
(d) Cheerless



9. FLUTTER
(a) Soar
(b) Agitate
(c) Change
(d) Float



10. DECREPITUDE
(a) Disease
(b) Coolness
(c) Crowd
(d) Feebleness



11. SUPERANNUATED
(a) Experienced
(b) Accepted
(c) Retired
(d) Senile



12. DECIMATED
(a) Denounced
(b) Destroyed
(c) Successful

(d) Depressed



13. VICARIOUS

(a) Ambitious
(b) Not experienced personally

(c) Nostalgic
(d) Vindictive



14. BROWBEAT
(a) To bully
(b) To chase
(c) To give a hint
(d) To revive



15. EXTOL
(a) Steal
(b) Praise
(c) Exterior
d) Excess



16. CONTRAPTION
(a) Device
(b) Valley
(c) Forest
(d) Window



17. DECAMP
(a) Move
(b) Emcamp
(c) Flee
(d) Hide



18. FETID
(a) Comical
(b) Ornament
(c) Stinking
(d) Regular



19. IMPOST
(a) Fertilizer
(b) Coarse
(c) Dispatch
(d) Tax



20. INDICTMENT
(a) Arraignment
(b) Entrapment
(c) Indoctrination
(d) Inducement



21. ABSTEMIOUS
(a) Resistant
(b) Temperate
(c) Superstitious
(d) Careful



22. PROBITY
(a) Courtesy
(b) Promptness
(c) Efficiency
(d) Uprightness



23. GARISH
(a) Beautifully decorated
(b) Boldly arranged
(c) Unpleasantly gaudy
(d) Carefully prepared



24. MENIAL
(a) Unskilled
(b) Tall
(c) Affluent
(d) Sick



25.AUDACITY
(a) Strength
(b) Boldness
(c) Asperity
(d) Fear


Answers

1(a), 2(b), 3(c), 4(b), 5(b), 6(a), 7(a), 8(a), 9(d), 10(b), 11(c), 12(b), 13(d), 14(a), 15(b), 16(a), 17(c), 18(c), 19(d), 20(a), 21(b), 22(d), 23(c), 24(a), 25(b)

Directions: Some of the sentences are gramatically correct and some are incorrect. Find out which part of the sentence has an error and mark that part. If there is no error, mark that part as your answer.


1. Another baffling change1/ that I notice in him now-a-days2/ is that he avoids to speak to me.3/ No error4

2.He lay the watch on the table1/ and then forgot all about it2/ when he went out.3/ No error4

3. While it is apparent1/ that biotechnology offers significant benefits2/ adequate attention has not been focussed to this vital area.3/ No error4

4. There is a need1/ to revising Government policies2/ on controlling unauthorized constructions.3/ No error4

5. If you had seen1/ yesterday’s cricket I am sure2/ would have enjoyed seeing our team bat.3/ No error/4

6. When he will come1/ I will2/ make sure3/ I meet him.4/ No error5

7.The traveller being weary1/ he2/ sat by3/ woodside to rest.4/ No error5

8. He did not1/ and could not have2/ understood3/ the full facts of the case4/. No error5

9. Neither1/ Rohit nor2/ Kabir have done his3/ lesson.4/ No error5

10. I am opposed1/ to the plan of action not because2/ it is ill concieved but that3/ it seems impractical4/. No error5

11. He as well as you1/ is tired of2/ this long3/ and troublesome affair4/. No error5

12. Along the1/ northern frontier of India2/ is seen3/ the Himalayas mighty in their splendour4/. No error5

13. The recommendations of the committee1/ that the age should be lowered down2/immediately3/ was not accepted4/. No error5

14. Each of the students whom1/ I have chosen to take part2/ in the discussion have3/ indicated that he4/ will be happy to do so. No error5

15. Our country need1/ a number of2/ self sacrificing3/ and devoted political leaders4/. No error5.

16. We erect1/ monuments in the memory 2/of the great lest their achievements3/might be4/ forgetten. No error5.

17. He used rather harsh words1/ in denouncing2/ her but he must have had3/ some very strong reasons to do so4/. No error5.

18. Since he has not1/ yet attained the age of eighteen2/, he had no right3/ to vote in the present election4/. No error5

19. I am disappointed1/ in not having saw2/ any place while3/ I was in Delhi on vacation4/. No error5

20. What India needs today1/ are more scientists2/ technicians3/ and planners4/. No error5

21. No sooner did1/ the thief saw the 2/policeman than3/ he ran away4/. No error5

22. Neither the size1/ nor the colour2/ of the gloves3/ were right4/. No error5

23. If it was possible1/ to get near2/ where one of these eruptions took place3/, we could have a grand sight4/. No error5

24. Most of us are not aware1/ that2/ eating some varities3/ of mushrooms result4/ in death. No error5

25. After1/ Nepoleon had lost2/ the battle of Waterloo in 1815, he had been 3/exiled to4/ the Island of St. Helena. No error5
Answers

1(c) say ‘speaking’ for ‘to speak’,

2(a) say ‘laid’ for ‘lay’,

3(c) use ‘on’ in place of ‘to’,

4(b) to revise, 5(e) no error,

6(a) say ‘comes’ for ‘will come’,

7(b) drop ‘he’,

8(a) Add ‘understand’ after ‘did not’,

9(c) use ‘has’,

10(c) say ‘but because’,

11(e) no error,

12(c) say ‘are seen’,

13(d) say ‘were not’,

14(c) say ‘has’,

15(a) say ‘needs’,

16(d) say ‘should be’,

17(d) say ‘for doing so’,

18(c) say ‘ he has’,

19(b) say ‘in not having seen’,

20(b) say ‘is’, 21(b) say ‘see’,

22(d) say ‘was’,

23(a) say ‘if it were possible’,

24(d) say ‘results’,

25(c) say ‘was exiled’.
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SSC CGL English Paper Unregistered Main Forum 2 8th April 2018 03:51 PM
TNOU MA English Model Question Paper Unregistered Main Forum 1 30th January 2018 11:04 AM
ELITMUS English Sample Paper Unregistered Main Forum 1 29th January 2018 02:53 PM
How to prepare for CDAC Exam Unregistered Main Forum 1 8th December 2016 11:11 AM
IAS Or CAT Which Exam To Prepare Unregistered Main Forum 1 25th November 2016 12:15 PM
How We Prepare SBI PO Exam Unregistered Main Forum 1 21st November 2016 06:59 PM
How to Prepare for JAM Exam Unregistered Main Forum 1 4th November 2016 05:09 PM
CTET English Practice Paper Unregistered Main Forum 1 10th October 2016 01:35 PM
Bank exam Preparation For English language Unregistered Online MBA Discussions 1 20th November 2015 05:08 PM
Which books to refer for English Section of Bank Exam? Unregistered Online MBA Discussions 1 19th November 2015 05:41 PM
How to prepare for TANCET MBA exam Unregistered Online MBA Discussions 1 16th November 2015 03:58 PM
How to prepare for Bank of Baroda PO exam interview Unregistered Main Forum 1 13th November 2015 01:36 PM
How to prepare for English Section of Bank Exam Unregistered Main Forum 1 12th November 2015 10:02 AM
Books to prepare Mathematics for Bank PO exam Unregistered Main Forum 1 9th November 2015 03:13 PM
How to prepare for Bank of Baroda PO exam Unregistered Main Forum 1 5th November 2015 06:04 PM
English Question Paper for CDS Exam Unregistered Main Forum 0 17th July 2015 12:02 PM
CCS University Meerut M.A english Private paper Unregistered Main Forum 0 20th October 2014 03:25 PM
HCS English Previous years question paper Unregistered Main Forum 1 10th October 2014 09:18 AM
NET English Paper II Exam Solved Paper Unregistered Main Forum 1 8th October 2014 03:10 PM
AFCAT Exam English Solved Question Paper Unregistered Main Forum 1 8th October 2014 03:01 PM


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Thread Tools Search this Thread



All times are GMT +5.5. The time now is 03:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2