Go Back   2020 2021 MBA > MBA > Main Forum




  #1  
Old 26th October 2016, 03:32 PM
Unregistered
Guest
 
Default DBMS for SBI Specialist Officer

Hi buddy here I am looking for DBMS objective types question for preparation of SBI Specialist Officer exam , so can you provide me its sample paper ??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old 26th October 2016, 05:03 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2013
Default Re: DBMS for SBI Specialist Officer

As you asking here I am providing DBMS objective types question for preparation of SBI Specialist Officer exam ,

DBMS Quiz for SBI Specialist Officer Exam

1.Boye Codd Normal Form (BCNF) is needed when :
a)Two non key attributes are independent.
b)There is more than one possible composite key.
c)The are two or more possible composite overlapping keys and one attribute of composite key is dependent on an attribute of another composite key.
d)There are two possible keys and they are dependent on one other.

2.What in a Distributed Database supports Multi-user access ?
a)Distribution Design
b)Concurrency Control
c)Replication
d)Redundancy

3.The values for an attribute or a column are drawn from a set of values known as a :
a)Tuples
b)Attributes
c)Domain
d)All of these

4.The Tuple is Equivalent to :
a)row
b)Column
c)field
d)file

5.The Language uses applications programs to request data from the DBMS is reffered to as the ?
a)DML
b)DDL
c)Query Languange
d)None of these

6.Which of the following SQL statement is used to delete a column from a table ?
a)DELETE column-name from table name
b)ALTER TABLE table name DROP COLUMN column name
c)DROP Column name FROM table name
d)None of These

7.In SQL,Which command is used to recompile a view ?
a)COMPILE VIEW
b)DEFINE VIEW
c)CREATE VIEW
d)ALTER VIEW

8.DBMS are intended to :
a)Eliminate Data Redundancy
b)Establish Relationships among records in different files
c)Manage file access
d)Maintain data Interity of the above

9.When you drop a …………corresponding indexes are also dropped ?
a)Column
b)Sequence
c)View
d)Table

10.A……………Database does not use the pointers or physical links ,but instead finds related records by examining the contents of fields :
a)Network
b)Hierarchical
c)Relational
d)Object Oriented

KEY:

1.c
2.b
3.c
4.a
5.a
6.b
7.a
8.c
9.b
10.a
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Role of IBPS Specialist Officer Unregistered Main Forum 2 19th April 2018 02:39 PM
IBPS Specialist Officer PNB Unregistered Main Forum 1 19th November 2016 07:11 PM
How many Vacancies in IBPS Specialist Officer Unregistered Main Forum 1 16th November 2016 08:47 AM
SBI Specialist Officer Notification Unregistered Main Forum 1 29th October 2016 04:10 PM
NICL Specialist Officer Syllabus Unregistered Main Forum 1 17th October 2016 01:00 PM
NICL Specialist Officer Unregistered Main Forum 1 6th October 2016 09:02 AM
SBI Specialist Officer Marketing Unregistered Main Forum 0 18th July 2015 09:25 AM
IBPS HR Specialist Officer cut off Unregistered Main Forum 0 17th July 2015 03:12 PM
SBI Specialist Officer IT Questions Unregistered Main Forum 0 17th July 2015 12:34 PM
Specialist Officer in PNB Unregistered Main Forum 0 17th July 2015 11:13 AM
When Is The Result of SBI Specialist Officer Unregistered Main Forum 0 17th July 2015 11:10 AM
SBI Specialist Officer Important Dates Unregistered Main Forum 0 16th July 2015 10:38 AM
SBI specialist officer old papers Unregistered Main Forum 0 15th July 2015 05:27 PM
Specialist Officer Recruitment In SBI Unregistered Main Forum 0 14th July 2015 04:58 PM
SBI specialist officer scorecard Unregistered Main Forum 0 14th July 2015 09:33 AM
DBMS Study Material for IBPS IT Officer Unregistered Main Forum 0 13th July 2015 09:26 AM
SBI Specialist Officer Details Unregistered Main Forum 0 10th July 2015 10:16 AM
Pattern of SBI specialist officer Unregistered Main Forum 0 8th July 2015 04:36 PM
NICL Specialist Officer paper Unregistered Main Forum 1 21st October 2014 08:38 AM
Bank of India Specialist Officer Cut Off Unregistered Main Forum 1 19th January 2013 03:35 PM


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Thread Tools Search this Thread



All times are GMT +5.5. The time now is 10:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2