Go Back   2020 2021 MBA > MBA > Main Forum




  #1  
Old 5th November 2015, 06:01 PM
Unregistered
Guest
 
Default How to prepare for Bank of Baroda PO exam

I want to know How to prepare for Bank of Baroda PO exam. So here can you give me some Tips for Preparations as well as syllabus for this exam?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old 5th November 2015, 06:04 PM
Super Moderator
 
Join Date: May 2012
Default Re: How to prepare for Bank of Baroda PO exam

I have almost complete information about the Bank of Baroda PO exam. So here I am telling you about it as you want.

Tips for Preparations

Adopting an effective study methodology
Giving importance of time management skills
The grammar of the language is an important factor and thus needs to be studied well. Once that is done, you can play with words and make your own sentences.
Learning all the essential mathematical formulae and theories as they hold the key to solve the questions
Selection of standard study material
Analyzing the syllabus of examination
Comprehending the trend of examination
Applying the short cut tricks wherever required to save the time
The aspirants should keep their eye over latest happenings and basics of Banking and GA.

Bank of Baroda PO Syllabus

Type of Exam Name of Test
Objective
(Online) Reasoning
Quantitative Aptitude
English Language
General Awareness
Descriptive Test
(Offline) English Language
(Comprehension, Short Précis, Letter Writing & Essay)

Bank of Baroda PO exam paper (for Preparations


1. A prospect means
a) any customer who walks into the bank
b) an employee of the bank
c) a customer who is likely to be interested in bank’s product or service
d) a depositor of the bank’
e) a borrower of the bank

2. A lead means
a) a prospect who is more likely to avail of the Bank’s product
b) a political leader
c) a religious leader
d) a bank chairman
e) None of these

3. Innovation means
a) Compensation
b) inspiration
c) additional perquisites
d) implementing new ideas or new methods
e) None of these

4. A Call means
a) calling on friends
b) calling on bank employees
c) calling on prospective customers
d) to make telephone calls
e) calling on relatives

5. The Traditional Marketing style involves
a) Telemarketing
b) Digital Marketing
c) Indirect Marketing
d) Direct Marketing
e) All of these

6. Modern Method of Marketing include
a) Publicity on the net
b) Advertisement on the net
c) Soliciting business through e-mails
d) Tele marketing
e) All of these

7. A true marketing requires
a) Command and other mindset
b) Control Mindset
c) Passive mindset
d) Active mindset
e) None of these

8. Which of the following sentences is true?
a) Marketing is not required in a Buyers’ Market
b) Marketing is not required in a Sellers’s market
c) Marketing is not required due to competition
d) Marketing is not required due to liberalization
e) Marketing is not required due to globalisation

9. For effective marketing the salesmen should have which of these qualities?
a) Creativity
b) Team spirit
c) Motivation
d) Effective communication skills
e) All of these

10. Market information means
a) Knowledge of shops and bazaars
b) Knowledge of shopping malls
c) Knowledge of customer profile and product mix
d) knowledge of various languages
e) None of these

11. Market Research is needed for
a) checking the market area
b) checking the right product to be sold
c) making proper marketing decisions
d) deciding right time to sell
e) All of these

12. Which of the following statement is true
a) Marketing makes the company to go into loss due to higher expenses
b) Marketing is not required in profit making companies
c) Marketing sharpens the minds of the employees
d) Marketing is a time bound seasonal function
e) Marketing is a waste of time

13. Marketing plan helps in
a) better lead generation
b) better systems
c) better results
d) improved balance sheet
e) better customer service

14. If Marketing is done effectively which of the following is not required?
a) Advertisement
b) Publicity
c) Market Research
d) Market Segmentation
e) None of these

15. Motivation means
a) Inspiring employees to perform better
b) Better communication skills
c) Sales Coaching
d) Market Research
e) None of these

16. In a Selling Process in today’s world?
a) Only standard products are sold
b) No customization required
c) the seller need not have product knowledge
d) the seller should aim at customer satisfaction
e) only quantum of sales matters

17. Find the true statement
a) Marketing is a waste of the employees’ time
b) Marketing is not required in India due to its vast population
c) Marketing involves additional work
d) Marketing involves team work
e) Marketing is not required today due to IT advancement

18. A Target market is
a) entire country
b) entire city
c) entire globe
d) that which consists of customers who need the identified product
e) all of these

19. Sales forecasting involves
a) Sales Planning
b) Sales Pricing
c) Distribution Channels
d) Consumer tastes
e) All of these

20. Which of the following product is being sold under the brand name ZODIAC
a) Shirts
b) Ties
c) Both A and B
d) Liberty

21. SWIFT – cars are being manufactured by
a) DCM
b) Maruti
c) Premier Automobiles
d) Hyundai

22. With you all the way is the slogan of
a) Vodafone
b) SBI
c) ICICI
d) Raymonds

23. Which company used the slogan “The complete Man”
a) DCM
b) GRASIM
c) RAYMONDS
d) VIMAL

24. Which brand uses the slogan “Made for each other” for its cigarettes?
a) Cavenders
b) Four Square
c) Red & White
d) Wills

25. Cross Selling means
a) Identifying customer needs
b) matching the products to customer needs
c) convincing the customers of product benefits
d) responding to questions and objections of customers
e) all of these

ANSWERS

1 (c) 2 (a) 3 (d) 4 ( c) 5 (d)
6 (e) 7 (d) 8 (b) 9 (e) 10 (c )
11 (e) 12 (c) 13 ( c) 14 (b) 15 (a)
16 (d) 17 (d) 18 (d) 19 (e) 20 (c)
21 (b) 22 (b) 23 (c) 24 (d) 25 (e)
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question Paper for Bank of Baroda PO exam Unregistered Online MBA Discussions 1 18th November 2015 02:45 PM
Bank of Baroda PO Exam Question Papers PDF Unregistered Main Forum 1 14th November 2015 03:44 PM
Bank of Baroda PO Exam Pattern Unregistered Main Forum 1 14th November 2015 03:17 PM
How to prepare for Bank of Baroda PO exam interview Unregistered Main Forum 1 13th November 2015 01:36 PM
Bank of Baroda Po Exam Papers Unregistered Main Forum 1 13th November 2015 11:06 AM
Bank Exam English Paper Prepare Unregistered Main Forum 1 12th November 2015 05:15 PM
Bank of Baroda PO exam question paper Unregistered Main Forum 1 12th November 2015 04:15 PM
How to prepare for English Section of Bank Exam Unregistered Main Forum 1 12th November 2015 10:02 AM
Bank of Baroda P.O exam Question paper Unregistered Main Forum 1 10th November 2015 02:49 PM
Bank of Baroda PO exam Last Years Papers Unregistered Main Forum 1 10th November 2015 12:15 PM
Books to prepare Mathematics for Bank PO exam Unregistered Main Forum 1 9th November 2015 03:13 PM
Bank of Baroda PO Exam Question Paper Unregistered Main Forum 1 6th November 2015 11:42 AM
PO Exam for Bank of Baroda Unregistered Main Forum 0 18th July 2015 11:14 AM
Exam Form of Bank of Baroda Unregistered Main Forum 0 18th July 2015 09:32 AM
Bank of Baroda Exam Application Form Unregistered Main Forum 0 16th July 2015 09:48 AM
Eligibility Criteria For Bank Of Baroda PO Exam Unregistered Main Forum 0 15th July 2015 02:14 PM
Bank of Baroda Written Exam Unregistered Main Forum 0 15th July 2015 10:40 AM
Bank of Baroda PO Exam Socio Economics & Bank Awareness Sample Paper Unregistered Main Forum 1 21st October 2014 02:01 PM
Bank of Baroda PO - Bank Awareness Exam Syllabus Unregistered Main Forum 1 8th October 2014 10:44 AM
Bank of Baroda Exam Result Clerical Mukesh Aggm Main Forum 1 6th April 2013 05:40 PM


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Thread Tools Search this Thread



All times are GMT +5.5. The time now is 09:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2