NATA Sample Paper With Solution - 2018 2019 MBA
Go Back   2018 2019 MBA > MBA > Main Forum



  #1  
Old 5th October 2016, 06:51 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default NATA Sample Paper With Solution

Hi buddy after filled form for appear in NATA exam here looking for NATA Sample Papers with Answers, so can anyone provide me same here??
Reply With Quote Quick reply to this message
Have a Facebook Account? Ask your Question Here
  #2  
Old 5th October 2016, 07:14 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 31,584
Default Re: NATA Sample Paper With Solution

As you are asking for NATA exam Sample Papers with Answers, so here I am providing same for you :

1) Imagine that your size has been reduced significantly and you are standing in a pencil box that has three pencils, one sharpener, and one compass, one piece of paper and one eraser and one fountain pen. Now you need to draw something that you would see standing inside the pencil box with the help of the lid of the box open.

Answer- 50
Barch

Barch Drawing

2) Draw a visually appealing composition using the five given shapes and colour it using 4 types of colours. You can use any shape more than once. But each shape has to be used at only once.

Answer-25
Barch2

Barch-2 Drawing

3) Make an interesting three dimensional stable composition using 3 bottles, 2 balls and 1 lampshade in the given space provided. Not only this you have to show the effects of light and shadow on the composition.



Answer 25
Barch3

Barch-3 Drawing

Aesthetic Sensitivity (100 marks)

No of question-37

1. Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 such that it leaves the same remainder in each case.

A. 4
B. 7
C. 9
D. 13

2. Six bells commence tolling together and toll at regular intervals of 2, 4, 6, 8 10 and 12 seconds. In 30 minutes, how many times they toll together ?

A. 4
B. 10
C. 15
D. 16

3. Let N be the greatest number that will divide 1305, 4665 and 6905 in such a way that it leaves the same remainder in each case. Then the sum of the digits in N is:

A. 4
B. 5
C. 6
D. 8

4. Find out the greatest number of all four digits which is at least divisible by 15, 25, 40 and 75 is

A. 9000
B. 9400
C. 9600
D. 9800

5. Three number are in the ratio of 3: 4: 5 and their least common factor are 2400. Then their H.C.F. is:

A. 40
B. 80
C. 120
D. 200

Below is the set of question which has four alternatives, you have to choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

8. Extreme old age when a man behaves like a fool

A. Imbecility
B. Senility
C. Dotage
D. Superannuation

9. The study of ancient societies

A. Anthropology
B. Archaeology
C. History
D. Ethnology

10. A person of good understanding knowledge and reasoning power

A. Expert
B. Intellectual
C. Snob
D. Literate

11. A person who insists on something

A. Disciplinarian
B. Stickler
C. Instantaneous
D. Boaster

12. State in which the few govern the many

A. Monarchy
B. Oligarchy
C. Plutocracy
D. Autocracy

13. A style in which a writer makes a display of his knowledge

A. Pedantic
B. Verbose
C. Pompous
D. Ornate

14. List of the business or subjects to be considered at a meeting

A. Schedule
B. Timetable
C. Agenda
D. Plan

15. Leave or remove from a place considered dangerous

A. Evade
B. Evacuate
C. Avoid
D. Exterminate

16. Words inscribed on tomb

A. Epitome
B. Epistle
C. Epilogue
D. Epitaph

Pick out the most meaningful word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

17. Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

A. with
B. Over
C. On
D. Round

18. The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

A. Avidly
B. Admiringly
C. Thoughtfully
D. Earnestly

19. Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

A. Chance
B. Luck
C. Possibility
D. Occasion

20. My uncle decided to take …… and my sister to the market.

A. I
B. Mine
C. Me
D. Myself

21. If you smuggle goods into the country, they may be …… by the customs authority.

A. Possessed
B. Punished
C. Confiscated
D. Fined

22. Man does not live by …… alone.

A. Food
B. Bread
C. Meals
D. Diet

23. Piyush behaves strangely at times and, therefore, nobody gets …… with him.

A. About
B. Through
C. Along
D. Up

24. Ronan and Rohit are twin brothers, but they do not look ……

A. Unique
B. Different
C. Likely
D. Alike

25. The ruling party will have to put its own house …… order.

A. In
B. On
C. To
D. Into

In the following questions choose the meaningful word which best expresses the meaning of the given word.

26. WARY

A. Sad
B. Vigilant
C. Distorted
D. Tired

24. RABBLE

A. Mob
B. Noise
C. Roar
D. Rubbish

25. MAYHEM

A. Jubilation
B. Havoc
C. Excitement
D. Defeat

26. CONNOISSEUR

A. Ignorant
B. Lover of art
C. Interpreter
D. Delinquent

27. SHIVER

A. Feel
B. Rock
C. Tremble
D. Move

Each problem consists of only 3 statements. Based on the attribute of first 2 statements, the third statement can be true, false or don’t know.

28. Tanya is older than Eric. Cliff is older than Tanya. Eric is older than Cliff.

Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be

A. true
B. false
C. uncertain

29. Blueberries cost more than strawberries.Blueberries cost less than raspberries. Raspberries cost more than strawberries and blueberries.

Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be

A. true
B. false
C. uncertain

30. Mara runs faster than Gail. Lily runs faster than Mara. Gail runs faster than Lily.

Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be

A. true
B. false
C. uncertain

31. Apartments in the Riverdale Manor cost less than apartments in The Gaslight Commons. Apartment in the Livingston gate are more costlier than apartment in the the Gaslight commons.Of the 3 apartment buildings, the Livingston gate is the costliest.

Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be

A. true
B. false
C. uncertain

32. All the tulips in Zoe’s garden are white. All the pansies in Zoe garden are yellow in color. All the flower in Zoe garden are either white in color or yellow in color.

Suppose the first 2 statement are true, then the 3 statement would be

A. true
B. false
C. uncertain

33. Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

A. Oxygen
B. Hydrogen sulphide
C. Carbon dioxide
D. NitrogeN

34. Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

A. Phosphorous
B. Bromine
C. Chlorine
D. Helium

35. Chlorophyll is a naturally occurring cheated compound in which central metal is

A. Copper
B. Magnesium
C. Iron
D. Calcium

36. Which of the following is used in pencils?

A. Graphite
B. Silicon
C. Charcoal
D. Phosphorous

37. Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

A. Tin
B. Mercury
C. Lead
D. Zinc

Answers:-
1-(A) 2-(D) 3-(A)
4-(C) 5-(A) 6-(C)
7-(B) 8-(B) 9-(B)
10-(B) 11-(A) 12-(C)
13-(B) 14-(D) 15-(C)
16-(A) 17-(A) 18-(C)
19-(C) 20-(B) 21-(C)
22-(D) 23-(A) 24-(B)
25-(A) 26-(B) 27-(B)
28-(C) 29-(B) 30-(A)
31-(B) 32-(A) 33-(C)
34-(B) 35-(B) 36-(B)
37-(A)
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links




















Reply
 
LinkBack Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JMET sample papers download sample question paper of JMET Unregistered Main Forum 2 9th April 2018 08:59 AM
NICL Assistant Paper Solution Unregistered Main Forum 1 27th September 2016 04:22 PM
MP PET Sample Paper with Solution Unregistered Main Forum 0 17th July 2015 11:20 AM
MAH CET question paper with solution Unregistered Main Forum 0 16th July 2015 08:59 AM
JEE Advanced Paper With Solution Unregistered Main Forum 0 15th July 2015 04:15 PM
MP PET Sample Papers With Solution Unregistered Main Forum 0 14th July 2015 04:25 PM
NEET exam paper solution Unregistered Main Forum 0 13th July 2015 04:03 PM
Solution of SCRA paper Unregistered Main Forum 0 13th July 2015 03:27 PM
SCRA question paper with solution Unregistered Main Forum 0 11th July 2015 12:04 PM
GATE Computer Science Paper With Solution Unregistered Main Forum 1 21st October 2014 10:11 AM
NATA Exam Previous year Question Paper Unregistered Main Forum 1 15th October 2014 10:07 AM
NATA sample papers answers deeksha gupta8 Main Forum 1 2nd February 2013 03:56 PM
NATA Question Paper Answer suresh meenah Main Forum 1 1st November 2012 09:46 AM
SSC LDC Sample Paper Sudha Shrestha.u Main Forum 1 30th October 2012 07:01 PM
NATA model question paper adititamrakar.d Main Forum 1 30th October 2012 02:56 PM
UPTU Question Paper Solution dipjyoti456 Main Forum 1 16th October 2012 02:29 PM
SSC Sample Paper for LDC DIGAMBAR M.PATLE78 Main Forum 1 16th October 2012 02:25 PM
NATA Question Paper Download Adeniyi.4 Main Forum 1 11th October 2012 11:59 AM
TET Sample Paper aa rathore_ Main Forum 1 14th July 2012 11:25 AM
SSC DEO Sample Paper Anish Kumar Main Forum 1 27th June 2012 05:00 PM


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Thread Tools Search this Thread



All times are GMT +5.5. The time now is 02:12 PM.

Partner : Business School and MBA Forum

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2