TANCET MBA Answer Key Free Download - 2018 2019 MBA
Go Back   2018 2019 MBA > MBA > Online MBA Discussions



  #1  
Old 1st November 2016, 11:05 AM
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 79,497
Default TANCET MBA Answer Key Free Download

Discuss about tancet MBA answer key free download here. Welcome to MBA.ind.in and this page is for tancet MBA answer key free download discussion. If you are looking for tancet MBA answer key free download then ask your question is as much details as possible in the “Quick Reply” box provided below. The more detailed your question will be, the more easy will it be for our experts to answers your query. And if you have any information on tancet MBA answer key free download, then please share you knowledge with our viewers in the “Quick Reply” box. You knowledge can help many people. Thanks for stopping by at MBA.ind.in. Please visit again.
Reply With Quote Quick reply to this message
Have a Facebook Account? Ask your Question Here
  #2  
Old 31st March 2018, 09:27 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: tancet MBA answer key free download

I want the sample question paper of Tamil Nadu Common Entrance Exam TANCET MBA Exam so will you please provide me? Also provide me their Answer Key?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links




















  #3  
Old 31st March 2018, 09:28 AM
Super Moderator
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 6,509
Default Re: tancet MBA answer key free download

I am providing you the solved question paper of Tamil Nadu Common Entrance Exam TANCET MBA Exam

TANCET MBA Exam solved question paper

SECTION - I


ANALYSIS OF BUSINESS SITUATIONS

Directions for questions 1 20:
This section comprises two passages. After each passage questions consisting of items relating to the
preceding passage are given. Evaluate each item separately in terms of the respective passage and choose
your answer
PASSAGE I (Questions 1 10)
The Shop-O-shelf Company's supermarkets are situated in Bangalore, Coimbatore and Vellore. The company
is dynamic and aggressive having grown from 8 stores ten years ago to 26 today.
Kanchipuram is a town 60 miles from Vellore. It has not shown the spectacular growth of other suburbs, but its
population has increased from around 56,000 to 1, 30,000 in the past decade. With no other Shop-O-Self
supermarket within 20 miles of the area, Shop-O-Self Company is considering opening a store in
Kanchipuram.
The Arguments against:some Shop-O-Self executives oppose the project as a poor risk. They point to the
proposed site, which is in a shopping centre three miles from Kanchipuram business district. Two other food
chains have failed on this site because they claim; most new residences are on the other side of the
community.
Moreover, the shopping centre owners demand a five year lease. Shop-O-Self would have to try to find
another business to take over the lease should its own store fail before the end of that time.
If a Shop-O-Self market must be opened in Kanchipuram, it would be far better, these executives argue, to
build it in the heart of the community. But they point out, another supermarket is already there.
The Arguments for:The Majority of the executives maintain that the site has great potential. A new east-west
highway is being built which will pass Kanchipuram to the north and force the car commuters to Kanchipuram
to pass by the shopping centre. A housing project of 3, 000 units is going to be constructed nearby. The
average household is expected to consist of five people with over Rs. 30,000 of income to dispose of
annually.
They also argue that the centre of Kanchipuram is now congested with traffic and has extremely poor parking
facilities, while there is excellent parking in the shopping centre. Investment in a new building in Kanchipuram,
proper than a five year lease should the store fail.
They are not too concerned about the other supermarket in Kanchipuram. There is enough business for both.
Besides, the competitor's prices are higher than shop-o-self.
They also discount past supermarket failures in the shopping certre. They claim these were caused more by
poor management than by the shopping centre's being slightly off the beaten path.
The Decision: The board of directors listens to both sides and then votes to open a Shop-o-self store at the
Kanchipuram shopping centre.
1. The residents at the projected residential development will shop in the Kanchipuram store
(a) If the item is a Major Objective in making the decision: that is, the outcome or result sought by
the decision maker
(b) If the item is a Major Factor in arriving at the decision; that is consideration, explicity mentioned
in the passage that is basic in determining the decision
(c) If the item is a Minor Factor in making the decision: a less important element bearing on or
affecting a Major Factor, rather than a Major Objective directly.
(d) If the item is a Major Assumption made deliberately; that is a supposition or projection made by
the decision maker before considering the factors and alternatives.
(e) If the item is an unimportant issue in getting to the point; that is a factor that is insignificant or not
immediately relevant to the situation.
2. Poor management causing past supermarket failures.
(a) If the item is a Major Objective in making the decision: that is, the outcome or result sought by
the decision maker.
(b) If the item is a Major Factor in arriving at the decision; that is consideration, explicity mentioned
in the passage that is basic in determining the decision.
(c) If the item is a Minor Factor in making the decision: a less important element bearing on or
affecting a Major Factor, rather than a Major Objective directly.
(d) If the item is a Major Assumption made deliberately; that is a supposition or projection made by
the decision maker before considering the factors and alternatives.
(e) If the item is an unimportant issue in getting to the point; that is a factor that is insignificant or not
immediately relevant to the situation.
3. New east-west highway.
(a) If the item is a Major Objective in making the decision: that is, the outcome or result sought by
the decision maker.
(b) If the item is a Major Factor in arriving at the decision; that is consideration, explicity mentioned
in the passage that is basic in determining the decision.
(c) If the item is a Minor Factor in making the decision: a less important element bearing on or
affecting a Major Factor, rather than a Major Objective directly.
(d) If the item is a Major Assumption made deliberately; that is a supposition or projection made by
the decision maker before considering the factors and alternatives.
(e) If the item is an unimportant issue in getting to the point; that is a factor that is insignificant or not
immediately relevant to the situation.
4. Expansion of dynamic company.
(a) If the item is a Major Objective in making the decision: that is , the outcome or result sought by
the decision maker.
(b) If the item is a Major Factor in arriving at the decision; that is consideration, explicity mentioned
in the passage that is basic in determining the decision.
(c) If the item is a Minor Factor in making the decision: a less important element bearing on or
affecting a Major Factor, rather than a Major Objective directly.
(d) If the item is a Major Assumption made deliberately; that is a supposition or projection made by
the decision maker before considering the factors and alternatives.
(e) If the item is an unimportant issue in getting to the point; that is a factor that is insignificant or not
immediately relevant to the situation.
5. Failure of two supermarkets due to poor site selection.
(a) If the item is a Major Objective in making the decision: that is , the outcome or result sought by
the decision maker.
(b) If the item is a Major Factor in arriving at the decision; that is consideration, explicity mentioned
in the passage that is basic in determining the decision.
(c) If the item is a Minor Factor in making the decision: a less important element bearing on or
affecting a Major Factor, rather than a Major Objective directly.
(d) If the item is a Major Assumption made deliberately; that is a supposition or projection made by
the decision maker before considering the factors and alternatives.
(e) If the item is an unimportant issue in getting to the point; that is a factor that is insignificant or not
immediately relevant to the situation.
6. Establishing a new store
(a) If the item is a Major Objective in making the decision: that is, the outcome or result sought by
the decision maker.
(b) If the item is a Major Factor in arriving at the decision; that is consideration, explicity mentioned
in the passage that is basic in determining the decision.
(c) If the item is a Minor Factor in making the decision: a less important element bearing on or
affecting a Major Factor, rather than a Major Objective directly.
(d) If the item is a Major Assumption made deliberately; that is a supposition or projection made by
the decision maker before considering the factors and alternatives.
(e) If the item is an unimportant issue in getting to the point; that is a factor that is insignificant or not
immediately relevant to the situation.
7. New housing development.
(a) If the item is a Major Objective in making the decision: that is , the outcome or result sought by
the decision maker.
(b) If the item is a Major Factor in arriving at the decision; that is consideration, explicity mentioned
in the passage that is basic in determining the decision.
(c) If the item is a Minor Factor in making the decision: a less important element bearing on or
affecting a Major Factor, rather than a Major Objective directly.
(d) If the item is a Major Assumption made deliberately; that is a supposition or projection made by
the decision maker before considering the factors and alternatives.
(e) If the item is an unimportant issue in getting to the point; that is a factor that is insignificant or not
immediately relevant to the situation.
8. Car commuters will shop at Kanchipuram supermarket.
(a) If the item is a Major Objective in making the decision: that is, the outcome or result sought by
the decision maker.
(b) If the item is a Major Factor in arriving at the decision; that is consideration, explicity mentioned
in the passage that is basic in determining the decision.
(c) If the item is a Minor Factor in making the decision: a less important element bearing on or
affecting a Major Factor, rather than a Major Objective directly.
(d) If the item is a Major Assumption made deliberately; that is a supposition or projection made by
the decision maker before considering the factors and alternatives.
(e) If the item is an unimportant issue in getting to the point; that is a factor that is insignificant or not
immediately relevant to the situation.
9. High disposable income of expected new residents.
(a) If the item is a Major Objective in making the decision: that is, the outcome or result sought by
the decision maker.
(b) If the item is a Major Factor in arriving at the decision; that is consideration, explicity mentioned
in the passage that is basic in determining the decision.
(c) If the item is a Minor Factor in making the decision: a less important element bearing on or
affecting a Major Factor, rather than a Major Objective directly.
(d) If the item is a Major Assumption made deliberately; that is a supposition or projection made by
the decision maker before considering the factors and alternatives.
(e) If the item is an unimportant issue in getting to the point; that is a factor that is insignificant or not
immediately relevant to the situation.
10. Kanchipuram's prices are lower than those of competitors.
(a) If the item is a Major Objective in making the decision: that is, the outcome or result sought by
the decision maker.
(b) If the item is a Major Factor in arriving at the decision; that is consideration, explicity mentioned
in the passage that is basic in determining the decision.
(c) If the item is a Minor Factor in making the decision: a less important element bearing on or
affecting a Major Factor, rather than a Major Objective directly.
(d) If the item is a Major Assumption made deliberately; that is a supposition or projection made by
the decision maker before considering the factors and alternatives.
(e) If the item is an unimportant issue in getting to the point; that is a factor that is insignificant or not
immediately relevant to the situation.

Answer Key
1. (d) 2. (e) 3. (c) 4. (a) 5. (c) 6. (a) 7. (b) 8. (d)
9. (b) 10. (b)

For complete question paper here is the attachment
Attached Files
File Type: pdf TANCET MBA Exam solved question paper.pdf (150.3 KB, 14 views)
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply
 
LinkBack Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MBA TANCET Model Question Papers Free Download payal Online MBA Discussions 2 19th April 2018 08:14 AM
TANCET MBA Model Question Paper Pdf Free Download suman Main Forum 2 18th April 2018 09:44 AM
TANCET MBA Materials Free Download suman Main Forum 2 10th April 2018 01:27 PM
Free Download TANCET MBA question papers kavita Online MBA Discussions 2 9th April 2018 10:16 AM
MBA TANCET Question Papers With Answers Free Download suman Main Forum 2 6th April 2018 09:47 AM
TANCET MBA Preparation Books Free Download neetu Main Forum 2 5th April 2018 11:58 PM
TANCET MBA Book PDF Free Download munna Main Forum 2 3rd April 2018 10:49 AM
MBA TANCET Question Papers with Answers PDF Free Download payal Online MBA Discussions 2 31st March 2018 04:49 PM
Tancet Mba Books Pdf Free Download suman Main Forum 2 30th March 2018 01:33 PM
TANCET MBA Solved Question Papers Free Download neetu Main Forum 2 30th March 2018 10:49 AM
TANCET MBA Question Paper Free Download kavita Online MBA Discussions 2 30th March 2018 09:59 AM
TANCET MBA question papers with answers free download pdf neetu Main Forum 2 28th March 2018 04:57 PM
TANCET Books For Mba Free Download Pdf payal Online MBA Discussions 2 27th March 2018 01:47 PM
TANCET MBA Study Material Free Download payal Online MBA Discussions 2 23rd March 2018 03:49 PM
TANCET model Question paper for MBA pdf free download suman Main Forum 2 20th March 2018 03:18 PM
tancet MBA books free download pdf neetu Main Forum 2 16th February 2017 02:10 AM
tancet MBA es ramasamy pdf free download suman Main Forum 0 7th November 2016 03:26 PM
tancet MBA question papers free download payal Online MBA Discussions 0 28th October 2016 04:34 PM
tancet books for MBA free download Discuss about tancet books for MBA free download munna Main Forum 0 25th October 2016 11:35 AM
Free Download TANCET Question Papers Unregistered Main Forum 1 29th September 2016 10:23 AM


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Thread Tools Search this Thread



All times are GMT +5.5. The time now is 04:20 AM.

Partner : Business School and MBA Forum

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2